Küldetés

Az Evangéliumi Fórum célja a magyarországi hívők evangéliumi identitásának és missziójának erősítése.

Az „evangéliumi” szó a mi értelmezésünkben azt a felekezetektől független teológiai alapállást jelöli, melynek középpontjában az evangélium áll, és amely a Bibliát tartja legfőbb tekintélynek az igazság és az élet minden kérdésében.

Keresztény vezetőknek szeretnénk segítséget nyújtani ahhoz, hogy a hitükről és a szolgálataikról a Biblia alapján gondolkodjanak, és képesek legyenek a bibliai evangélium igazsága mellett meggyőződéssel kiállni.

Magyarországon ma sokan gondolkodnak igényesen, akiknek nincsen evangéliumi meggyőződésük, és sokaknak van mély evangéliumi meggyőződésük, akik nem gondolkodnak igényesen a hitükkel kapcsolatos kérdésekről.  Mi azt szeretnénk elősegíteni, hogy a magyar keresztény vezetők egyszerre igényesen gondolkodjanak és mély bibliai meggyőződéssel szolgáljanak.

Ennek érdekében az evangélium igazságát középpontban tartva szeretnénk konkrét műhelyekhez kapcsolódó, tartalmas beszélgetéseket indítani olyan témáktól, melyek szolgálatunk, a jelenkori egyház és a minket körbevevő társadalom számára fontosak. Teret és lehetőséget akarunk adni, hogy olyan releváns kérdésekkel foglalkozzunk, melyekkel mindennapi szinten találkoznak azok, akik Krisztus elhívásában az élet bármely területén vezetői szerepet töltenek be.

Az Evangéliumi Fórum hangsúlyosan tartalomközpontú kezdeményezés. A tartalmat elsősorban az ELF-hez kapcsolódó előadók biztosítják, a beszélgetések résztvevői pedig azok, akiket személyesen meghívunk.

Az előadók szakterületükön felkészült, szilárdan evangéliumi hitű emberek, akik az élet egy-egy területéről értékes és mély gondolatokat tudnak átadni.

Az a vágyunk, hogy az Evangéliumi Fórum hatása a résztvevőkön keresztül megsokszorozódjon, és így hozzájáruljon az evangélium ügyének megerősödéséhez Magyarországon.