Tanítványnevelés műhely

Szeretnénk idén is folytatni az elmúlt években megkezdett közös gondolkozást, tapasztalat megosztást a tanítványnevelés témakörében.

Hogyan működik a tanítványnevelés? A bibliai szempontok mellett keressük, hogy milyen lehetőségeink vannak ma tanítványok nevelésére. Milyen lelki és kulturális kihívásokkal kell számolnunk akár a ránkbízottak, akár a saját magunk szempontjából? Hogyan kapcsolódik a tanítványnevelés a gyülekezethez?

 

A műhely vezetői:

Sípos A.Szabolcs –  a Liebenzelli Misszió Teológiai Szemináriumán folytatott teológiai tanulmányokat, majd a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán szerzett lelkészi diplomát. Öt évig a Budapest Nagyvárad téri református gyülekezetben lelkészi szolgálatot végzett, majd 2001-től 2014-ig a Biblia Szövetség Bibliaiskolájának igazgatója és tanára volt. A Liebenzelli Misszió magyarországi ágának, a Molnár Mária Külmissziói Alapítványának vezetője 1999-től 2017-ig. 2015-től a Fiúság Akadémia igazgatója és tanára. Az Evangéliumi Fórum vezetőségi tagja 2006-tól. Feleségével, Zsuzsival, és öt gyermekükkel Biatorbágyon élnek.

Baczynski László – a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szervezeti vezetés szakon végzett. Az egyetem elvégzése után a Timóteus Társaság Missziójánál kezdett főállásban szolgálni 1994-ben. Teológiai végzettségét Dallas Theological Seminary-n szerezte Masters in Christian Leadership fokozattal. Budaörsön a Kőszikla Baptista Gyülekezetben az alapító családok egyike volt, feleségével együtt. Közel 10 éven át szolgált a Wycliffe Bibliafordítók Egyesületének elnökségében. Korábban a diákmissziót vezette a Timóteus Társaságnál, 2016 óta a misszió magyarországi vezetője. Érdeklődési területei a lelki vezetés, a tanítvány nevelés és az ifjúsági valamint a fiatal felnőtt generációk evangelizációs szolgálata.

Feleségével, Enikővel és három gyermekükkel Budaörsön élnek.