Bibliaértelmezés műhely

   • Az elmúlt sok évben különböző szövegek és nézőpontok mentén épültek fel a műhely alkalmai. A tavalyi három napnak az egyik egészen kézzelfogható tanulsága volt, hogy érdemes lenne visszatérni az alapokhoz, leporolni azokat a megközelítésbeli és módszertani fogásokat, amik mentén bárki neki tud állni Bibliát tanulmányozni akár egyedül, akár másokkal.
   • Az idei műhelyen ezt fogjuk tenni: együtt szeretnénk leásni a legalapvetőbb kérdésekig, a legegyszerűbb folyamatig, a legfontosabb pár nézőpontig, ami nélkül nincs egészséges Bibliatanulmányozás, s amik mellett viszont kifogyhatatlan tanulnivaló tárul fel az ember előtt.
   • A Bibliatanulmányozás, a Bibliaértelmezés és Bibliaértés sok mindenben pontosan ugyanúgy történik, mint amit az élet más területén tanulásként megélünk, ugyanakkor vannak a Bibliának olyan jellemzői, vele kapcsolatban olyan tapasztalataink, előfeltételezéseink és elvárásaink, ami miatt a vele való munka mégis egészen eltérő minden más szöveggel kapcsolatos élményünktől.
   • A műhely módszertani megfontolásait természetesen konkrét szövegeken is kipróbáljuk, így ha szeretnél ajánlani valamilyen bibliai helyet, akkor írj nekem egy emailt a tamas(kukac)schauermann(pont)hu címre, vagy szólíts meg a Facebookon keresztül!
   • Addig is sok örömöt és Istennel való találkozást kívánok neked a Bibliaolvasásod folyamán!

Kiket várunk

Akik az előző években már megkóstolták ezt a műhelyt, s úgy gondolják idén is szívesen vesznek részt ebben a közös tanulásban,

Akiknek eddig valami miatt nem áll módjukban csatlakozni, de hallottak annyi pozitív véleményt, ami miatt szívesen kipróbálnák.

A műhely vezetője:

Schauermann Tamás coachként, tervezőgrafikusként és trénerként dolgozik, előtte középiskolai tanárként kezdte a pályáját. Régóta aktívan foglalkozik szövegelemzéssel és bibliamagyarázattal, valamint a mentorálás és tanítványozás kapcsolatával. Igyekszik a legkülönbözőbb területeken szerzett tapasztalatait és ismereteit úgy egymáshoz illeszteni, hogy az gyakorlati segítséget jelentsen mind a bibliatanulmányozásban, mind mások fejlesztésében. Tanárként számos képzési programot állított össze, tréning szemléletű fejlesztő foglalkozásokat tartott. Feleségével, Mónikával két egyetemista boldog szülei.