Előadások és igehirdetések

Reggeli plenárisok

Reggelente közös plenáris alkalmakon vehetünk részt, az igehirdető Bolyki László lesz, aki a Jósafát történetéről fog beszélni a reggeli áhítatok alkalmával.  Fogadjátok szeretettel bemutatkozóját:

Bolyki László vagyok, zenész, lelkigondozó, a Biatorbágyi Keresztyén Testvér Gyülekezet igehirdetője. Már kicsi gyermekkoromban lenyűgöztek az ószövetségi történetek, elbeszélések. A vasárnapi gyerekórákon szájtátva hallgattam Ábrahám, Gedeon, Eszter, Dávid, Salamon, Dániel és a többi hithős életéről szóló tanításokat. Olyan hatással voltak rám, hogy lélekben magam is része lettem a történeteknek: én is harcoltam a gaz filiszteusok ellen, harci szekereken suhantam a sivatag forró homokjában, a bőrömön éreztem az égő csipkebokor perzselő tüzét, hallottam a körtáncokat kísérő vidám dallamokat és éreztem a közel-keleti ételek fűszeres illatát. Az Ószövetség hősei a barátaimmá váltak, történeteik pedig beleégtek a lelkem legmélyebb rétegeibe, ezért noha eltelt pár évtized, az irántuk való lelkesedésem egy csöppet sem lanyhult. Ám ma már az lelkesít leginkább, hogy ezek a történetek egytől egyig csodálatos előkészítői és előképei a mindenható Isten Jézus Krisztusban elvégzett váltságművének, ezért “élő és ható” üzenetek a 21. századi ember számára is. Azzal az imádsággal a szívemben készülök az Evangélumi Fórumra, hogy Josafát király történetén keresztül Isten szóljon a szíveinkhez.

 

Esti előadások

Szerda este
Hogy tudunk meggyökerezni a Krisztustól kapott elhívásunkban? (Suhai György)

Hol a helyem a világon? Miért vagyok itt a Földön? Mi az elhívásom? Ez a, szinte minden embert foglalkoztató kérdés, az esti sorozat témája. Az első, bevezető alkalmon a következő kérdésekre keressük a választ: Mi volt Jézus elhívásának hajtóereje? Mi a mi elhívásunk hajtóereje? Mi tehet képessé bennünket arra, hogy mindvégig kitartsunk az elhívásunkban? Mi a különbség elsődleges és másodlagos elhívás között? Milyen gyümölcsei vannak annak, ha valaki mindkettőben a helyén van? Illetve, mik a lehetséges következményei annak, ha felcseréljük a sorrendet?

Csütörtök este
Mit jelent saját elhívással rendelkezni? (Schauermann Tamás)

Elhívás és küldetés. Két olyan fogalom, ami egyszer egymás szinonímája, másszor ugyanannak a folyamatnak két külön fázisa. Néha egyirányba mutat az erősségeinkkel, néha pont az ellenkezőbe. A hiánya pedig egész jól körülírható lelkiállapotot, életvezetést, döntési mintázatokat és diszfunkciókat von maga után. Mi történik, amikor nem vagyunk tisztában az elhívásunkkal? Mi van, amikor mások elhívását próbáljuk megvalósítani? Miről lehet felismerni, mikor megérkeztünk? Hogyan bontsuk ki, amire rátaláltunk? Az este során ránézünk Jézus elhívására, ahogy Ő azt megélte és gyakorolta, amit másolhatunk, s ami pont azért egyedi az elhívásában, mert nem a mintája, hanem a forrásra a saját elhívásunk megvalósításának. 

Péntek este
“Figyeljetek életük végére!” John Stott példája (Szabados Ádám)

Mi tanulhatunk a hitben való hűségről az előttünk lévő generáció egyik legismertebb evangéliumi ikonjától, John Stott példájából? Mi volt a titka annak, hogy a futását elvégezte, a hitet megtartotta, és a mi nemzedékünk számára is ki tudta jelölni az utat?