Tanítványnevelés műhely

  • Szükség van-e, lehetséges-e még ma bibliai értelembe vett tanítvánnyá tétel/tanítványnevelés?
  • Miért szorult háttérbe a keresztyénségünkben, mi van helyette?
  • Mik a tanítvánnyá tétel/tanítványnevelés lényegi elemei?
  • Mi a titka, hogy őszinte (ha kell akár konfrontatív) tudjon lenni egy tanítványi kapcsolat?
  • Kivel és hogyan kezdjünk el egy tanítványnevelő kapcsolatot?
  • Hogyan éljük meg egyszerre a céltudatosságot és természetes kapcsolatiságot?  
  • Mi a kifutása egy tanítványi kapcsolatnak?

A fenti kérdésekre keressük a válaszokat az Igére és a korunk adottságaira, kihívásaira, saját tapasztalatainkra reflektálva.

A műhely vezetői:

Sípos A.Szabolcs a Liebenzelli Misszió Teológiai Szemináriumán folytatott teológiai tanulmányokat, majd a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán szerzett lelkészi diplomát. Öt évig a Budapest Nagyvárad téri református gyülekezetben lelkészi szolgálatot végzett, majd 2001-től 2014-ig a Biblia Szövetség Bibliaiskolájának igazgatója és tanára volt. A Liebenzelli Misszió magyarországi ágának, a Molnár Mária Külmissziói Alapítványának elnöke. 2015-től a Fiúság Akadémia vezetője és tanára. Gyakran szolgál lelkészek és teológusok között. Feleségével, Zsuzsival, és öt gyermekükkel Biatorbágyon élnek.

Baczynski László – a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szervezeti vezetés szakon végzett. Az egyetem elvégzése után a Timóteus Társaság Missziójánál kezdett főállásban szolgálni 1994-ben. Teológiai végzettségét Dallas Theological Seminary-n szerezte Masters in Christian Leadership fokozattal. Budaörsön a Kőszikla Baptista Gyülekezetben az alapító családok egyike volt, feleségével együtt. Közel 10 éven át szolgált a Wycliffe Bibliafordítók Egyesületének elnökségében. Korábban a diákmissziót vezette a Timóteus Társaságnál, 2016 óta a misszió magyarországi vezetője. Érdeklődési területei a lelki vezetés, a tanítvány nevelés és az ifjúsági valamint a fiatal felnőtt generációk evangelizációs szolgálata.

Feleségével, Enikővel és három gyermekükkel Budaörsön élnek.