Pásztorlás műhely

Ennek a műhelynek az a címe, hogy „pásztorlás műhely”, de a témája nem csak a pásztori munka, hanem mi magunk, pásztorok.

Elsősorban azokat várjuk erre a networkre, akik Istentől megkapták ezt a csodálatos hivatást, de az úton valahol elveszett ennek a szolgálatnak a dicsősége. Ezen a műhelyen szeretnénk a pásztori szolgálat szépségét, egyediségét és központi értékeit újra felfedezni. A műhely következésképpen nem tudományos, hanem inkább igei fókuszú lesz, hiszen ezt a szót: pásztor legpontosabban a Biblia definiálja, a lényegét a Szentírás írja körbe.

 Három oldalról kívánjuk megközelíteni és feltárni a szolgálatunk természetét.

1) Az első napon körüljárjuk, hogy mi az, amiben a pásztor és az elhívása egyedi a megannyi segítő szakma között.

2) A második nap címe „A pásztor és az idő”. Ezen napon az érdekel minket, hogy a gyakorlatban az egyedi elhívásunkkal milyen egyedi kötelességeink és feladataink járnak.

3) Végül az utolsó műhelynapon a pásztor és a rekreáció – vagy a biblia szavával élve – shabbat témáját vesszük elő. Ez az, ahol a legtöbb pásztor vét Isten igéje ellen, ezzel veszélyeztetve a saját és mások lelkiismeretét. Azonban nehéz is ezt jól csinálni, ha ritkán esik szó arról, hogy hogyan végezzük a munkánkat úgy, hogy a saját lelkünkre, mint munkaeszközünkre hűséggel odafigyeljünk. Ezt a hiányosságot szeretnénk pótolni a műhellyel.

A célunk az, hogy az előadások mellett sok időnk maradjon a témák közös feldolgozására és a tapasztalataink egymással való megosztására.

 

A műhely vezetője:

Hamar Dávid 

Hamar Dávid a budapesti Agóra Gyülekezet egyik alapítója és lelkipásztora. Eredetileg régésznek tanult. Az ELTE diákkörében tért meg, később a MEKDSZ utazótitkára volt hat évig. A Diákszövetség első két apologetika táborában még mint az egyik ötletgazda és mint szervező vett részt. Ezt követően az Oxford Centre for Christian Apologetics egyéves alapképzésén apologetikából és teológiából diplomázott. Feleségével, Judittal, és három gyermekükkel Szentendrén élnek.