Gyülekezet megújítás

Műhelyünkben szeretnénk körbejárni az egészséges gyülekezet bibliai modelljét és együtt keresni a megvalósítás útjait. Idén a tanítványnevelés és a közösség kérdésére fókuszálunk.

Hogyan juthat el valaki a gyülekezetben az érdeklődő fázisból oda, hogy érett keresztyénné, szolgálóvá, vezetővé váljon? Milyen eszközeink vannak, amivel segíthetjük ezt a folyamatot? Milyen lehetőségeink vannak a személyes vagy kiscsoportos tanítványnevelésre? 

Az egyik legáltalánosabban megfogalmazódó igény élő hitű gyülekezeti tagokrészéről, hogy szeretnének egy olyan közösséghez tartozni, ahol őszintén megoszthatják gondolataikat, kérdéseiket, ahol személyre szabott segítséget kaphatnak életük különböző fázisaiban. Milyen lehetőségei, akadályai, kihívásai vannak a gyülekezeti közösség-építésnek? 

Ezeken a területeken keressük a bibliai irányelveket, jól működő gyakorlatokat, és osztjuk meg személyes tapasztalatainkat egymással.

Tematika

1. Isten terve a gyülekezetben – a gyülekezet Isten tervében

2. Tanítványnevelés a gyülekezetben

3. A gyülekezet közösségi életének lehetőségei és kihívásai

A műhely vezetője:

Sípos Alpár Szabolcs a Liebenzelli Misszió Teológiai Szemináriumán folytatott teológiai tanulmányokat, majd a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán szerzett lelkészi diplomát. Öt évig a Budapest Nagyvárad téri református gyülekezetben lelkészi szolgálatot végzett, majd 2001-től 2014-ig a Biblia Szövetség Bibliaiskolájának igazgatója és tanára volt. A Liebenzelli Misszió magyarországi ágának, a Molnár Mária Külmissziói Alapítványának elnöke. 2015-től a Fiúság Akadémia vezetője és tanára. Gyakran szolgál lelkészek és teológusok között. Feleségével, Zsuzsival, és öt gyermekükkel Biatorbágyon élnek.